Pakket van het jaar 1992

Geplaatst op 30/12/22

In de stijl van vintage voetbalshirts, in plaats van te kijken naar het tenue van het jaar van dit jaar, gaan we 30 jaar terug om te kijken naar de beste shirts uit 1992. Laat het ons weten als je het eens bent op sociale media.

 

AC Milan 1992-93 Thuis van adidas

De Rossoneri-kleuren van de thuisshirts van AC Milan zien er altijd geweldig uit, maar het tenue uit 1992-94 van adidas is een van de beste met de sterke Motta-sponsor. De ploeg zat vol met sternamen, waaronder het Nederlandse trio van Basten, Ruud Gullit en Frank Rijkaard en herkenbare Italiaanse getrouwen in Franco Baresi en Paolo Maldini. Ze claimden de Scudetto gemakkelijk onder leiding van de legendarische manager Fabio Capello.

 

Engeland 1992-93 Derde door Umbro

Dit lichtblauwe derde tenue van Umbro is waarschijnlijk het meest gedurfde shirt van Engeland ooit, met een ontwerp met drie leeuwen gesublimeerd in het materiaal. Zoals bij de meeste internationale derde tenues werd het zelden gedragen door het eerste team en werd het niet gebruikt op een groot toernooi, maar het feit dat het een echt ontwerp uit de jaren 90 is, geeft het een plaats in het tenue van 1992.



Norwich 1992-94 door Ribero

Als je de mode van voetbalshirts uit de jaren 90 wilt personifiëren, dan is dit waarschijnlijk degene die je moet kiezen. Norwich stond dit seizoen het langst aan de top van de Premier League en leidde het peloton tijdens Kerstmis 1992. Sommigen noemden het 'de vogelpoepkit' en voegden het liever toe aan de Hall of Shame-galerij dan Kit of het jaar, maar we zijn er dol op.



Lazio 1992-93 Thuis door Umbro

Dit tenue schreeuwt Football Italia en Gazza van Channel 4, die allemaal in 1992 zijn begonnen. Wanneer je deze kick van nostalgie combineert met een vintage Umbro-ontwerp en de Banco di Roma-sponsor, wordt het een van de beste Lazio-tenues aller tijden.



Barcelona 1992 Europees door Meyba

Je zou niet meteen aan oranje en Barcelona denken, maar de kleur is in hun geschiedenis meerdere keren gedragen, met name in 1992. Dit tenue werd gedragen op de avond dat Barcelona Sampdoria versloeg in de finale van de Europacup I van 1992, het laatste toernooi daarvoor overstap naar de Champions League.



Arsenal 1991-93 Uit door adidas

Dit Arsenal uittenue van adidas, liefkozend bekend als het 'gekneusde banaan'-shirt, is een van de geweldige tenues die in het eerste Premier League-seizoen worden gedragen. Het is een tenue waarnaar in de loop der jaren vaak door andere teams is verwezen, maar het geel-zwarte origineel houdt nog steeds stand als de beste van het stel.



Manchester United 1992-94 Derde door Umbro

Umbro besloot het verleden te eren toen ze in 1992 de tenuefabrikant van Man United overnamen. Het huis was geweldig, maar het groene en gouden derde tenue was speciaal. Het was geniaal om de kleuren van de oprichtende club van Man United, Newton Heath, te combineren met de kraag met trekkoord. De kit is gemakkelijk een van de beste kits van 1992.



Hull City 1992-93 Thuis door Matchwinner

Het 'Tiger'-thuisshirt wordt regelmatig uitgeroepen tot een van de slechtste tenues aller tijden, maar we gaan tegen de media in en stemmen het tot een van de beste tenues van 1992.



PSV 1992-94 Thuis van adidas

PSV-shirts zijn altijd mooi, maar het thuistenue dat in 1992 werd uitgebracht met een geweldig rood-wit krijtstreepontwerp was een van de beste met zijn sterke witte kleur en klassieke Philips-sponsor. Romario was in vuur en vlam in dit tenue en scoorde dit seizoen 7 in 9 optredens in Europa en 32 doelpunten, wat hem een ​​grote overstap naar Barcelona opleverde.



Denemarken 1992-93 Home door Hummel

Het grote evenement van 1992 was de finale van het EK in Zweden, die werd gewonnen door de meest onwaarschijnlijke teams. Denemarken had zich niet eens gekwalificeerd voor het toernooi en er wordt gesuggereerd dat de helft van de ploeg op het strand was toen ze werden opgeroepen door de bondscoach na de verdrijving van Joegoslavië. Denemarken sleepte vervolgens de trofee in de wacht en duwde het rode Hummel-thuistenue naar een legendarische status. Hummel weet wat ze doen met een Denemarken kit!

 

Laatste berichten

Malaga CF 2024 Hummel 120-jarig jubileumshirt

Malaga CF 2024 Hummel 120-jarig jubileumshirt

Ter ere van het 120-jarig jubileum van Malaga CF heeft Hummel een speciale editie shirt geïntroduceerd,...

Lees meer


Boca Juniors 2024 Adidas derde tenue

Boca Juniors 2024 Adidas derde tenue

Boca Juniors heeft een nieuw derde tenue uitgebracht, geïnspireerd op de Zweedse vlag, zoals de historische club...

Lees meer


Dortmund 2024 '50 jaar Westfalenstadion' shirt

Dortmund 2024 '50 jaar Westfalenstadion' shirt

Ter herdenking van de 50e verjaardag van het Westfalenstadion heeft Borussia Dortmund een...

Lees meer


AS Roma brengt speciaal 2024 Origins-shirt uit

AS Roma brengt speciaal 2024 Origins-shirt uit

 Voorafgaand aan de 183e Derby della Capitale heeft adidas de AS Roma Origins Jersey onthuld, die...

Lees meer


Liverpool FC x LeBron James 2024 capsulecollectie

Liverpool FC x LeBron James 2024 capsulecollectie

 Iets meer dan een jaar na de eerste lancering onthult Nike het tweede hoofdstuk van de Liverpool FC...

Lees meer


Kit-lancering | AS Ostia Mare 2024 Overhemden van Ezeta

Kit-lancering | AS Ostia Mare 2024 Overhemden van Ezeta

AS Ostia Mare, een team dat uitkomt in de Italiaanse Serie D, heeft een opvallende visuele transformatie ondergaan...

Lees meer