Klassieke en retro Welsh Clubs voetbalshirts

Het Welsh-voetbal is sinds Euro 2016 met grote sprongen vooruit gegaan, waar de nationale zijde de halve finale van de competitie bereikte. Met clubs Swansea City, Cardiff City, Newport County en Wrexham - de grote vier van Wales - die in de Engelse competities spelen, wordt het Welsh voetbalsysteem vaak over het hoofd gezien. 

Maar de structuur is aanzienlijk verbeterd sinds de oude 'League of Wales'-dagen en sinds de oprichting van de Welsh Premier League in 1992 zijn de financiering en kwaliteit van voetbal in het kleine Britse land van de grond gekomen. Met reuzen van de divisie TNS die als professionele kant domineren in hun bekende groene en witte hoepels, wachten kanten in het hele land op hen omver te werpen. Bala Town in het zwart en wit van Maes Tegid voert de vlag in Europa en het geheel blauwe van Bangor City is een van de zes kampioenen in de divisie geworden.

Wales heeft een aantal machtige overwinningen behaald, waaronder die van Barry Town die de Portugese kampioenen FC Porto versloeg in de UEFA Cup in Jenner Park in 2001. TNS schonk ook Poolse kampioenen Legia Warschau op de renbaan in 2013 in de Europa League en verloor uiteindelijk in Warschau in de tweede etappe.

Prestatyn Town thuisshirt 2008-09 L

Prestatyn Town thuisshirt 2008-09 L

£45
(Ongeveer $ 57 / € 52)