Malaga CF 2024 Hummel 120-jarig jubileumshirt

Geplaatst op 04/04/24

Ter ere van het 120-jarig jubileum van Malaga CF heeft Hummel een speciaal editie-shirt geïntroduceerd, dat een getrouwe weergave is van het tenue dat tijdens het seizoen 1988-89 werd gedragen.

 

 

We hebben de laatste tijd veel shirts zien verschijnen die terugkijken op de historische kleuren of stijl van een club. Sommige werken, andere niet. Wij denken dat deze werkt.

Dit ontwerp is een eerbetoon aan 120 jaar geschiedenis door een van de meest iconische tenues uit de archieven van de club getrouw te reproduceren: het tenue dat CD Málaga tijdens het seizoen 1988-89 droeg en werd gedragen door gerenommeerde spelers als Juanito, Boquerón Esteban en Lauridsen. . Het was een seizoen waarin het team na een periode van afwezigheid triomfantelijk terugkeerde naar de Spaanse Eerste Klasse - ver verwijderd van hun huidige status in het derde niveau van het Spaanse voetbal. Deze speciale editie is geïnspireerd op de esthetiek van het overhemd uit 1988-89 en heeft een klassieke kraag in polostijl, vergezeld van een subtiele gesublimeerde print. De gedistingeerde chevrons van Hummel voegen een extra vleugje elegantie toe en lopen langs de schouders en mouwen. Hoewel de sponsor in eerste instantie misschien opvalt, vormt hij een integraal onderdeel van de retrorevival van het shirt.

 

 

Tijdens de zomer van 1988 stond op de voorkant van het CD Málaga-shirt trots het embleem van Tívoli (een pretpark in de regio), terwijl het beroemde Benalmádena-park in 1972 zijn deuren opende. Door de jaren heen is het een geliefd herkenningspunt geworden in Malaga, en hoewel deze advertentie niet officieel op het originele CD Málaga-shirt stond, resoneert de opname hier diep met de emotionele band die de inwoners van Málaga delen met de locatie van de attractie. Bovendien is het shirt voorzien van een vintage clubembleem, waarbij de initialen MCF CDM vervangen (Club Deportivo Málaga - de club veranderde zijn naam begin jaren 90). Ten slotte siert een opvallend logo ter ere van de 120e verjaardag het onderste deel van de romp, wat dit opmerkelijke herdenkingsstuk nog een laatste extraatje geeft.

Koop Malaga-overhemden

Laatste berichten

Boca Juniors 2024 Adidas derde tenue

Boca Juniors 2024 Adidas derde tenue

Boca Juniors heeft een nieuw derde tenue uitgebracht, geïnspireerd op de Zweedse vlag, zoals de historische club...

Lees meer


Dortmund 2024 '50 jaar Westfalenstadion' shirt

Dortmund 2024 '50 jaar Westfalenstadion' shirt

Ter herdenking van de 50e verjaardag van het Westfalenstadion heeft Borussia Dortmund een...

Lees meer


AS Roma brengt speciaal 2024 Origins-shirt uit

AS Roma brengt speciaal 2024 Origins-shirt uit

 Voorafgaand aan de 183e Derby della Capitale heeft adidas de AS Roma Origins Jersey onthuld, die...

Lees meer


Liverpool FC x LeBron James 2024 capsulecollectie

Liverpool FC x LeBron James 2024 capsulecollectie

 Iets meer dan een jaar na de eerste lancering onthult Nike het tweede hoofdstuk van de Liverpool FC...

Lees meer


Kit-lancering | AS Ostia Mare 2024 Overhemden van Ezeta

Kit-lancering | AS Ostia Mare 2024 Overhemden van Ezeta

AS Ostia Mare, een team dat uitkomt in de Italiaanse Serie D, heeft een opvallende visuele transformatie ondergaan...

Lees meer


Kit-lancering | AIK Special Allsvenskan 100-jarig tenue van Nike

Kit-lancering | AIK Special Allsvenskan 100-jarig tenue van Nike

 AIK heeft zijn status als een van de meest stijlvolle en verfijnde teams van vandaag opnieuw bevestigd door de onthulling...

Lees meer