Top-10 | Gouden voetbalshirts

Geplaatst op 15/11/23

We hebben de geschiedenisboeken doorgenomen om een ​​lijst samen te stellen van de beste gouden voetbalshirts, uit zowel klassieke als moderne tijdperken. van iconische clubs als Arsenal tot stijlvolle keuzes uit Venezia, deze truien, gemaakt door gerenommeerde merken zoals Nike, Kappa en Adidas, tonen een mix van traditie en moderne flair. Laten we eens kijken naar onze top 10 keuzes! Deel uw mening en laat ons weten of u het daarmee eens bent.

 

 

Manchester United 2001-02 Centenary derde tenue van Umbro

Dit shirt was het allereerste gouden tenue van The Red Devils, gedragen door legendes als Beckham, Veron en Scholes in het seizoen 2001-02. Dit shirt heeft een opvallend jubileum-embleem boven het embleem en neemt een speciale plaats in Manchester United's geschiedenis. De replicaversie had een uniek ontwerp: omkeerbaar met een witte kant met gestikte toppen en logo's, terwijl de gouden kant door warmte overgebrachte logo's had, die, hoewel niet zo duurzaam, bijdroegen aan het unieke karakter ervan. Opvallend was dat de wedstrijdshirts uniek waren en dat het gouden shirt was voorzien van gestikte logo's en emblemen, waardoor het de status kreeg van een uitzonderlijk en iconisch gouden voetbalshirt.

 

Barcelona 2001-03 uit van Nike

Barcelona is een must-have in elke compilatie van klassieke voetbalshirtkleuren, dankzij het gedenkwaardige Nike-tijdperk van de jaren 90 en 00. Deze periode gaf aanleiding tot kits die conventionele kleurenschema's trotseerden. Een opvallend voorbeeld is dit glanzende gouden tenue met een marineblauwe centrale streep. Gezien bij bekende spelers als Puyol, Xavi en Riquelme, verdient dit opvallende shirt zonder twijfel zijn plaats in elke top 10 lijst van gouden voetbalshirts.

 

 

Arsenal 2001-02 Uit door Nike

We zijn er vrij zeker van dat niemand zal debatteren over de opname van deze klassieker. Het Nike-tijdperk Arsenaal was formidabel, en het titelwinnende tenue van 2001-02 valt op als een van de beste. Dit iconische tenue, gedragen door onder meer Henry, Pires en Vieira, speelde een rol bij het veiligstellen van de competitie en de bekerdubbel onder Arsène Wenger. Opvallend is dat ze op Old Trafford de Premier League-titel veroverden met dit ontwerp, waardoor de cultstatus nog verder werd versterkt.

 

Marseille 1998-99 uit van adidas

De combinatie van het Franse team Marseille en adidas bracht in de jaren 90 een tijdloos voetbalshirt op de markt. Deze gouden trui werd gedragen tijdens de halve finale van de UEFA Cup-campagne 1998/99 tegen Bologna, waar het doelpunt van Laurent Blanc hun deelname aan de finale veiligstelde.

 

 

Italië WK 2006 Keeperstenue van Puma

Het enige Puma-shirt op onze lijst is een absolute knaller. Sommigen vinden het misschien bedrog om een Italië keepersshirt, het maakt ons niet uit, wij maken de regels! In 2006 werd Buffons iconische moment van het winnen van het WK in Duitsland aangevuld met een keepersshirt dat was ontworpen om op een superheldenoutfit te lijken. Buffons opmerkelijke carrière leek vaak gepaard te gaan met bovenmenselijke prestaties, en zijn prestaties in dit gouden keeperstenue waren het toppunt van zijn keeperskracht.

 

Venezia uittenue 2022-23 van Kappa

We weten allemaal hoe goed Venetië shirts zijn dat de afgelopen jaren geweest en in het seizoen 2022-03 leverden ze wat wij beschouwen als een van de beste gouden tenues ooit. We dachten dat het de zwarte, groene en oranje kleurencombinatie was die dit team cool maakte, maar dit specifieke gouden tenue demonstreert hun vermogen om in elke kleur te schitteren. Een modern Kappa-meesterwerk.

 

 

Juventus 2008-09 uittenue van Nike

Er komt nog een Nike-shirt op de lijst, maar deze keer is het een shirt uit eind jaren 2000. De 2008-09 Juventus shirt bracht de glanzende gouden stof uit de jaren 90 terug en het leverde een geweldig voetbaltenue op. Het helpt altijd als een van de coolste voetballers van Del Piero hem draagt.

 

AC Milaan 1999-00 Centenary Fourth-tenue van adidas

De Rossoneri zijn niet bang om aanzienlijke hoeveelheden overhemden uit te brengen in hun seizoenscollecties, zelfs al in de jaren 90. Te midden van AC MilanDe opmerkelijke release van dit gouden shirt was het Centenary vierde shirt, versierd met het Scudetto-schild en het speciale 100 jaar-embleem op de mouw. Als ze zoiets goeds maken als dit shirt, kunnen ze in een seizoen zoveel shirts uitbrengen als ze willen.

 

 

Athens Kallithea 2023-24 Derde tenue van Kappa

Een ander modern Kappa-shirt maakt de lijst. Niemand buiten Griekenland had van Athens Kallithea gehoord voordat Kappa het team in handen kreeg, maar door coole fotografie en oog voor Europees tenueontwerp hebben ze het team tot internationale status verheven. Het heeft de Arsenal-sfeer van 2001-02 en dat is nooit erg.

 

Zweden Uittenue 2004-05 van Umbro

Een gouden International-tenue is vrij zeldzaam, vooral omdat goud geen conventionele vlagkleur is. In 2004, Zweden doorbrak de standaard en bracht een eeuwfeestkit uit met goud als hoofdkleur van de carrosserie. Het is een goede inzet van Umbro en staat Zlatan en co goed. dus we voegen hem graag toe aan onze top 10.

 

Laatste berichten

Malaga CF 2024 Hummel 120-jarig jubileumshirt

Malaga CF 2024 Hummel 120-jarig jubileumshirt

Ter ere van het 120-jarig jubileum van Malaga CF heeft Hummel een speciale editie shirt geïntroduceerd,...

Lees meer


Boca Juniors 2024 Adidas derde tenue

Boca Juniors 2024 Adidas derde tenue

Boca Juniors heeft een nieuw derde tenue uitgebracht, geïnspireerd op de Zweedse vlag, zoals de historische club...

Lees meer


Dortmund 2024 '50 jaar Westfalenstadion' shirt

Dortmund 2024 '50 jaar Westfalenstadion' shirt

Ter herdenking van de 50e verjaardag van het Westfalenstadion heeft Borussia Dortmund een...

Lees meer


AS Roma brengt speciaal 2024 Origins-shirt uit

AS Roma brengt speciaal 2024 Origins-shirt uit

 Voorafgaand aan de 183e Derby della Capitale heeft adidas de AS Roma Origins Jersey onthuld, die...

Lees meer


Liverpool FC x LeBron James 2024 capsulecollectie

Liverpool FC x LeBron James 2024 capsulecollectie

 Iets meer dan een jaar na de eerste lancering onthult Nike het tweede hoofdstuk van de Liverpool FC...

Lees meer


Kit-lancering | AS Ostia Mare 2024 Overhemden van Ezeta

Kit-lancering | AS Ostia Mare 2024 Overhemden van Ezeta

AS Ostia Mare, een team dat uitkomt in de Italiaanse Serie D, heeft een opvallende visuele transformatie ondergaan...

Lees meer